maaliskuun aloitusta.

Vihdoin saan aikaiseksi taas pienen hiljaiselon jälkeen kirjoittaa kuulumisia tännekin! Meillä on ihan selkeästi alkanut pieni esimurrosikä ja kaikenlainen rajojen ja hermojen koetteleminen on tällä hetkellä aika kovaa huutoa. Selvimmin tuo näkyy lenkillä, jossa ollaan menty hihnakäytöksessä suuria harppauksia taaksepäin. Taino mentiin, nakkipaketin voimalla ollaan taas päästy hiomaan sitä paremmaksi ja eilen tehtiin jopa läpimurto; käveltiin koirapuistoon asti ilman yhtäkään vetäisyä! Aiemmin kun tuo on vetänyt itsensä kakomisen partaalle kun on tajunnut mihin ollaan menossax) No mutta, eiköhän se tästä!


Sunnuntaina suunnattiin pitkästä aikaa mätsäreihin, sillä muhun iski yhtäkkiä paniikki hyvin pian edessä olevista ekoista oikeista näyttelyistä! Meillä on jäänyt tuo näyttelyharjoittelu todella vähälle ja sen kyllä huomasi, tai sitten oli vaan liian hyvää herkkua mukana kun Nova pomppi jatkuvasti mua päin tai yritti tarjota vaikka minkälaista temppua sen saamiseksi:D Siitä huolimatta saatiin punainen nauha, mutta sijoitusta värikehässä ei tällä kertaa tullut. Tosin mukana oli todella upeita pentuja, joten hyvinkin oikeudenmukaisesti meidät rankattiin sieltä viimisten joukossa ulos ja neljän kärkeen jäi sinne kuuluvatkin!

Vielä taidetaan ensiviikolla ehtiä käymään yhdet läpi ennen loppukuuta, ja sitten onkin petrattava kuivaharjoittelujen kanssa ihan kotosalla. Pöytä meni jälleen onneksi todella hienosti, peppu pysyi ylhäällä ja hampaatkin annettiin tutkia oikein mallikkaasti. Seisominenkin sujuu jo kohtalaisen hyvin, tällä kertaa vaan kävi niin, että tuomari katsoi hyvin kauan muualle jolloin Nova olisi hienosti seisonut, ja pitkän seisottamisen jälkeen turhautui ja alkoi tosiaan tarjota kaikkia muita temppuja just silloin kuin meitä katsottiin...x( Niin ja jos kuvista ihmettelette miksi meillä on panta noin hassusti alhaalla, nuo koittelut on aloitettu myös näyttelypantaa vastaan, eikä neiti suostu ottamaan askeltakaan jos se on oikeassa kohdassa paljon ylempänä - ei edes nakin perässä. Tällä kertaa siis tällainen hätäratkaisu, tätä lähdetään siis ehdottomasti myös työstämään ennen Turunnäyttelyä!


Vielä muuta höpinää, Novalla on tuo korkeuskasvu aikalailla nyt pysähtynyt ja omien epävirallisten mittausten mukaan tuo olisi juuri siinä alarajoilla eli 37cm. Painoa on hieman reilu 7kg eikä sitäkään varmaan enää paljoakaan lisää tule, joten pieni shibaneiti tuosta mun röhnöstä jääx) Selkä jatkaa tummumistaan, tästä viimeisestäkin kuvasta saattaa huomata, kuinka mustaa karvaa alkaa kasvaa jo kylkiinkin ja häntä tuntuu tiukentuneen siitä löysästä kippurasta mitä pentuna oli, yhtenä päivänä mä olin jopa näkevinäni sen melkeen kahdella kierteellä:D Toivottavasti ei kuitenkaan niin tiukaksi mene, hyvin se vielä liikkuessa suoristuu ja vaihtaa puolta 'mielensä' mukaan.

Mutta sellaista, mä koitan taas jaksaa kirjoitella meidän kuulumisia hieman useammin, ihan viimeistään tietenkin tulee sitten juttua miten meillä nuo ekat näyttelyt meni!

8 kommenttia:

 1. Jos tuon pannan kanssa ei ala sujumaan, niin suosittelen joko ohutta puolikuristavaa pantaa tai ketjupantaa ja ohutta hihnaa. :) Nämä kaksi mallia pysyvät löysänä koiran kaulalla, eivätkä tunnu ikävältä kun hihna on löysänä. Omat koirani _inhoavat_ tuollaisia pantoja, mikä Novalla nyt on, mutta toisen mallisen pannan kanssa esiintyminen on ollut mieleistä. :) Esitän itse shibat hyvin vapaasti löysällä hihnalla - pannalla tuon tarvittaessa esiin koiran posket sen seistessä, mutta muuten hihna on aina löysänä. Osa handlereista esittää shiban tosi kireällä hihnalla. Se on tosi pahan näköistä, kun hihna on kireä koiran juostessa, niin että etujalat hädin tuskin koskee maata... Shiban liikkeet tulee esiin parhaiten, kun se juoksutetaan löysällä hihnalla ja koira ravaa luonnollisesti. Osalla toimii tuollainen panta kuin Novalla, mutta kaikille se ei sovi. Itse pidän muita malleja koiralle miellyttävämpänä, kun panta ei ole tiukka koko ajan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tuollaista ketjupantaa ajattelinkin jo silloin kun tämä hankittiin, mutta päädyttiin sitten lopulta tähän kun on niin helposti säädettävissä. Yleensä mä jätän tämänkin hieman löysälle, senverran kiristän että pysyy paikallaan eikä pääse luiskahtamaan ulos pannasta (kröhöm...:D), mutta leuan alta kun kokeilee niin mahtuu hyvin sormi väliin. Haaveissa olisi toki mullakin esittää hyvin rennosti, vielä se ei vaan onnistu kun tuo saattaa välillä singota ties mihin:D

   Poista
  2. Joo pentujen esittäminen on ihan asia erikseen :´D Nami heitti kehässä selälleen makaamaan kesken juoksemisen Euroopan voittajassa pentuna, eikä semmoselle voi muuta kun nauraa :D Me ei olla Soran kanssa harjoiteltu vielä oikein yhtään, pitäis vissiin... Toukokuussa on tarkoitus viedä se pentuluokkaan näyttelyyn :)

   Poista
  3. Äsh, joko mä kirjoitin viestini jo kahdesti, tai sitten se ei vielä tullut ollenkaan. :D Netti pätkii.

   Poista
  4. Hahah eikä:D Nojuu parin viikon päästä sitten näkee miten tuo päättää käyttäytyä eikoissaan... Hah

   Poista
 2. Anonyymi3/12/2015

  Miksi et enää kirjoita toiseen blogiisi? Edellisestä postauksesta jo kuukausi aikaa ja sitä ennen päivitit hyvinkin usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kommentin olisi sillekin puolelle voinut laittaa. Mutta mutta, halu on kyllä kova, mutta työkiireet yhdistettynä viimisten viikkojen paniinkipääsykoelukuihin ennen valmennuskurssin alkua ovat verottaneet lähes kaiken vapaa-ajan;( Ja koska en halua kirjoitella sinne mitään puolihätäisiä kyhäyksiä, koen järkevämmäksi jättää kirjoittamatta. Palailen kyllä heti kun tulee aikaa ja jotain postaamisen arvoista:)

   Poista
  2. Anonyymi3/13/2015

   Noniin, täällä odotellaan malttamattomana :) ajattelin vain josko siellä on joku "bugi" tms eikä esim postaikset/uudet kommentit näy mulle niin siksi ajattelin tänne kysymyksen heittää kun tämä nyt selvästi toimi :)

   Poista