kuvapläjäystä.

Ihanaa viikonloppua! Me käytiin eilen läheisessä koirapuistossa riehumassa, ja voi miten riemuissaan Novakin oli kun pääsi näkemään veljeänsä pitkästä aikaa:) Vauhdikkaissa kuvissa loistavat siis Nova ja Nero sekä Kyu!

2 kommenttia:

 1. Anonyymi5/11/2015

  Mitkä näiden söpöläisten luonteenpiirteistä on semmoisia yleisiä ja rodulle ominaisia ja onko siitä rodulle ominaisesta käytöksestä poikkeavuutta miten paljon (jos kokemuksesta osaisit sanoa)? Jos en väärässä ole, niin eikö nää opi silleen aika hyvin sisäsiistiksi ja suhtautuvat hyvin vieraisiin eivätkä ole semmoisia vieraita haukkuvia riiviöitä, oon meinaan semmoista rotua etsiskellyt, ja tämä vaikuttaa napakympiltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet sisäsiisteyden kanssa, usein shiba saattaa olla jo lähes täysin sisäsiisti kotiutuessaan ja minäkin olen kaikenkaikkiaan vain ihan muutamat vahinkopissat korjannut sisältä. Vieraita kohtaan shiba on ainakin aikuistuttuaan usein välinpitämätön, saattaa käydä hieman ihmettelemässä kuka tuli, mutta jatkaa sitten omia touhujaan. Nova on vielä siinä vaiheessa, että kaikki on niin ihanaa ja jännää ja vieraitakin juostaan tervehtimään aivan into piukassa, ei räksyttäen vaan iloinen ja utelias shibahymy kasvoilla:)
   Pennusta on tosiaan vielä hieman hankala sanoa miten paljon eroaa shibamaisesta perusluonteesta, mutta Nova tulee ainakin hienosti kaikkien kanssa toimeen, on oiva koirapuistokoira ja tykkää kyllä huomiosta. Kotona kulkee usein meidän perässä jos siirrytään huoneesta toiseen ja haluaa olla läsnä, muttei kuitenkaan tunge ihan iholle ja osaa myös touhuta yksinään ja rauhoittua omiin oloihinsa. Rodulle ominaista on myös jonkinasteinen itsepäisyys, mielyttämishalua kun ei shibalta löydy luonnostaan. Tätä ei kuitenkaan saa sekoittaa älykkyyteen, shiba on nimittäin tästä huolimatta todella viisas ja oppii kaiken todella nopeasti kunhan vaan löytää oikean motivointikeinon ja muistaa pysyä koulutuksessa tiukkana -----> jos siis olet jotain joskus kieltänyt, se pysyy kiellettynä eikä sovituista säännöistä lipsuta, muuten shiba hoksaa helposti kuinka saa tahtonsa läpi ja lähtee testailemaan. Jämäkkä siis pitää ehdottomasti olla. Meillä (ja monella muulla tietämälläni) toimii parhaiten nami palkkana; kun keksii tarpeeksi hyvän herkun joka kelpaa koiralle, saa shibankin tekemään lähes mitä vaan!

   Poista