lits, läts ja loiskis!

Ihanaa maanantaita ja alkanutta viikkoa! Sain vihdoin taas aikaiseksi muokata ulkoasua suuntaan johon olen oikeasti tyytyväinen, ja pikkuhiljaa alkaa näyttää kivalta. Kuulumisiakin on tullut kirjoiteltua taas turhan harvakseltaan, mutta nyt mulla olis tossa julkaisua vaille valmiina yli 30 kuvaa! Ongelmana on, miten monta kuvaa kehtaan tunkea yhteen postaukseen tai montaako lausetta kohden:D Nyt on kuitenkin ollut edes muutamana päivänä niin kiva ja kesäinen ilma, että lähdettiin mun vihdoin takaisin Suomeen palanneen siskoni kanssa ulos nauttimaan, ja Nova pääsi ensimmäistä kertaa ihmettelemään ihan oikeaa vettä (koirapuiston kuralätäköitä ei lasketa)!


Suunnattiin siis niinkin yllätyksenä tulevaan paikkaan kuin Ruissaloon! Käveltiin ensin jonkinmatkaa Saaronniemeen, jossa pysähdyttiin hetkeksi riehumaan koirapuistoon ennen rannalle jatkamista. Nova löysi puistosta rakkautensa jättikokoisen kepin, jonka perässä ja kanssa olis voitu juosta vaikka koko päivä! Mulla on siis ilmiselvästi joku noutajamixi shiban sijaan:D Puiston pohja oli ainakin mulle suureksi yllätykseksi karheaa sorapohjaa, mutta eipä se tuon menoa näyttänyt onneksi sen kummemmin haittaavan. Muuten tykkäsin paljon, oli reilusti tilaa riehua ja juosta, omistajille oli penkit jos olisi sattunut väsy yllättämään ja olipa tuolla pari puutakin istutettu sekä useampia isoja kiviä sekä tukkeja poikittain. Keppi vei kyllä kuitenkin tälläkertaa voiton.


Ennen reissua käytiin Musti&Mirri -liikkeen kautta hakemassa neidille uudet valjaat. Olisin itse halunnut kovasti Novalle Hurtan T-malliset valjaat, mutta ne eivät sopineet malliltaan sitten ollenkaan. Toisena vaihtoehtona olivat Rukan Y-valjaat jollaisia meiltä löytyy jo kaksin kappalein. Tykkään kovasti, mutta ne ovat Novalle vielä hieman isot joten yhtä kokoa pienempiä lähdettiin kokeilemaan. Myös niitten kanssa kuitenkin kävi niin, että ne olivat aivan liian pitkät Novalle ja vetivät selän ihan köyryyn. No, tutuilla valjailla mentiin sitten jälleen, tykkään tosta ihanan pirteästä väriyhdistelmästä! Hankittiin vihdoin myös flexi juuri tällaisia metsä- ja uintireissuja varten, kaupungissa mennään yhä lyhyellä hihnalla.
Niin ja muuten; unohdin ihan mainita, keihin törmättiin puistossa! Arvatkaa muuten oliko keppi jonkun muunkin lempparix) Lopulta kaiken väännön jälkeen se menikin sitten katki ja kummatkin mutustelivat omia puoliskojaan tyytyväisenä.


Tekstin keksiminen alkaa pikkuhiljaa tuottaa jonkinmoista päänvaivaa, mun tarvis oppia laittamaan meidän tapahtumia aina johonkin ylös heti, että muistaisin sitten aina mistä kirjoittaa kun tänne blogin puolelle taas eksyn. Kuitenkaan viimeaikoina ei mitään niin kovin ihmeellistä ole tapahtunut, Nova on siirtynyt nyt ilmojen lämmettyä hengailemaan lähes täysin parvekkeelle, neiti on muunmuassa itse kantanut taljansa sinne ja vielä suoraan aurinkoon. Mulla kasvaa aina huoli kun tuo lojuu suorassa auringossa ties kuinka kauan eikä suostu tulemaan pois tai siirtymään edes varjoon:D Kannan sen aina muutamaan otteeseen pois sieltä vesikipolle, mutta samantien kipittää takaisin, ei auta myöskään jos vesikipon kantaa parvekkeelle. No mutta, ainakin vielä luotan siihen ettei tuo nyt itseään lämpöhavaukseen väkisin tapa.


Säästin ihan tarkoituksella postauksen loppuun otsikon mukaisen tapahtuman, Nova tykkäsi kyllä alkujännityksen jälkeen vähän kahlailla, mutta heti jos heitti keppiä vähänkään turhan pitkälle, yritti neiti vaan kauhoa sitä sieltä lähemmäs etutassullaan sen sijaan, että olisi itse mennyt yhtään syvemmälle:D Hieman inhottavalta taisi siis tuntua vielä, vaikka paikalla oli muutama muukin koira näyttämässä esimerkkiä. Kivikossa oli kuitenkin kiva taiteilla, ja aivan omien odotuksieni mukaisesti kävihän siinä lopulta niin, että tuo molskahti vahingossa liukkaalta kiveltä suoraan veteen:D Kamala koiranomistaja seurasi hieman (...) huvittuneena vieressä, kun toinen räpiköi itsensä ylös sieltä. Voisimpa edes yrittää kuvailla teille Novan ilmettä vedestä, mutta se oli niin priceless! Ei näyttänyt kuitenkaan mitään hirveitä traumoja jääneen, sillä pian jatkui jo leikki toisten koirien kanssa ihan entiseen malliin.


Sellainen reissu siis lauantaina! Märkä, mutta väsynyt ja ainakin toivottavasti onnellinen koira simahti samantien jo autoon monen tunnin ulkoilun jälkeen, ja kotona syötyään nukkuikin pitkälle iltaanx) Nyt onkin taas luvattu kovasti sadetta, mutta toivotaan ilmojen tästä pian taas lämpenevän!

5 kommenttia:

 1. Jotenkin niin tuttua toi auringossa lekottelu :'D Kumma ettei noille tule mitään lämpöhalvausta, luulis tuossa turkissa tulevan kuuma! Nova on kyllä suloinen, kivoja kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin luulis, varsinkin kun täällä on vielä pohjavillat ainakin suurimmilta osin paikallaan, jonkunverran sitä kokoajan nyt lähtee mutta ei vielä kunnolla:D

   Poista
 2. Mä yhdyn nyt tähän kuoroon mitä oot varmasti tosi usein kuullut mutta mäkin olen aina luullut Novan olevan isompi:D
  Oon aina pitänyt Onnia pienenä, mutta se onkin lehmä Novaan verrattuna:D Pitäs kai aktivoitua vähän tuolla pentuodottajat/omistajat-keskustelussa kun meinaa mennä vaan blogin puolelle tää puhuminen:)

  RadiancePaw

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu onhan toi tollanen vajaa 8kg rimpulax) Nova tosiaan on ainoa pentueestaan joka jäi ns. oikean kokoiseksi, shibat nimittäin kasvaa nykyään herkästi yli rotumääritelmistä, Novakin taitaa olla siinä just ylärajan alla.
   Ja joo niin pitäis, mulla on kone ollut tässä epäkunnossa jonkun aikaa ja ollut netissä vaan puhelimella, jonka kanssa on inhottavaa kirjoittaa vähääkään pitempää tekstiä. Sen takia en oo blogiinkaan taas hetkeen kirjoittanut mitään, mutta nyt ois kyllä hyvä aika... Jos vaan jaksan muokkailla noi kaikki kuvat ja höpistä turhia:D

   Poista
  2. Haha, meillä 7kk Onni nyt jo 14kg:)

   Poista