lisäravinnehöpinää.

En edes muista olenko maininnut, mutta me ollaan jokunen aika sitten siirrytty Novan kanssa raakaruokintaan. Aikansa siinä meni, sillä halusin ottaa ensin kunnolla selvää kaikesta, ja vaikka tämä alkuun kuulostikin aivan älyttömän monimutkaiselta, se ei sitä onneksi pienen tiedonhaun jälkeen ole!
En lähde tässä nyt sen tarkemmin erittelemään tai neuvomaan mitään, sillä en todellakaan ole vielä niin perehtynyt asiaan, vaan mulle riittää kun tiedän mikä määrä omalle koiralleni riittää. Sain kuitenkin tänään vihdoin postista loputkin lisäravinteet, joten ajattelin hieman aiheesta höpistä.


Nova syö siis pääasiassa raakaa lihaa noin 200g päivässä, ja satunnaisesti heitän joukkoon myös muuta mitä mieleen juolahtaakaan - kananmunia, raejuustoa, kurkkua, ananasta... Silloin tällöin pientä ekstraa siis ihan vaan vaihtelun ja maun vuoksi. Lihasta saatavien rakennusaineitten ohella kaikki muu tarvittava tuleekin sitten purkista, ja nimenomaa näitten kanssa olin aluksi niin älyttömän hukassa - onneksi on osaavampia ihmisiä neuvomassa joskus jopa ihan kädestä pitäen:D Kiitokset siis etenkin Jennille!
Ravintolisinä syötän siis jodia (merilevästä), kalsiumia, sinkkiä, omega-3 sekä vitamiineja (D, E, A). Zinkosan ja Lysin kalaöljy löytyivät ihan tavallisesta ruokakaupasta ja loput purkit tilasin kätevästi Lemmikkitukusta. Heitän yleensä vielä ruuan sekaan pellavansiemenrouhettakin. Meillä on täällä just pahin karvanlähtö meneillään, joten mielenkiinnolla odotan kuinka näkyviä tuloksia esimerkiksi turkin kuntoon tulee näitten myötä, mutta kirjoittelen ehdottomasti myöhemmin jonkinnäköistä 'tuloskatsausta' miten raa'alle siirtyminen ja lisäravinteista huolehtiminen on Novaan vaikuttanut:)

2 kommenttia:

 1. Meillä mennään vielä 50/50 tyylillä. Nyt kun on pahin kasvuvaihe ohi niin voisi laskeskella vitamiinien tarpeet, vähentää nappulan määrää ja ottaa lisät purkista. Nori söi niin pitkän aikaa ja se oli kätevää. :) Tykkään pitää nappulat siinä sivussa, jotta koira osaa niitä sitten reissuilla syödä, eli ihan kokonaan me ei raakailla edes tän kasvun loputtua. Nyt Sora syö päivässä 3dl nappulaa ja 100g raakaa (lihaa, kalaa ja sisäelimiä), plus kananmuna pari kertaa viikossa. Ja herkut, niistä tulee aika paljon lisää, kun päivittäin saa jonkun possunkorvan tms rouskuteltavan. Sora syö paljon, mut kuluttaa myös :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me syötiin myös ennen tätä 50/50 tyyliin, mutta Nova alkoi tehdä niin, että se närppi aina vaan lihat annoksesta ja jätti nappulat syömättä:D
   Jos saa pelkkää nappulaa niin maistuu kyllä, sillä vaihtelu on Novan kanssa kaiken alku, joten varmasti pärjää ihan hyvin niilläkin just esim jossain reissulla:)

   Poista